Välkomna till min matvärld !

Välkomna till min matvärld !
Boken
Viltstyckmästarens kokbok vänder sig till alla som uppskattar god mat och som värdesätter den stund av avkoppling och gemenskap som måltiden ger. Jag vill här dela med mig av mina erfarenheter och de kunskaper jag etablerat under en lång följd av matlagningstillfällen, tillvaratagande av kött från vilt och tamboskap, charkuteri och styckning. Men framförallt kommer, det jag här vill förmedla, från ett omfattande och gediget ätande i glädjens tecken.

När man betraktar sig själv i spegeln kan man se att dessa strävanden inte varit förgäves. Matchvikten hålls stadigt över 100 och rynkbildningarna tillbakahållna av ett visst övertryck inifrån. Dock är hullet fortfarande fast och detta kan tillskrivas ett rörligt liv i skog och mark med bössa och fiskespö. Häri ligger filosofin med det kvalitativa ätandet ät dig mätt på bra saker men rör på dig! Fysiska aktiviteter utomhus sätter fart på blodomlopp och metabolismen samt stimulerar kreativiteten inför stundande måltidsupplevelser.


Innehållet i boken kretsar kring hantering av viltkött och hur man tar tillvara på de ”svårare” bitarna. Allt från den grundläggande hanteringen, puts, mörningslagring, styckning och hygienfrågor till ren matlagning. Här finns en blandning av gammalt och nytt, utländska influenser, svensk husmanskost och en lovsång till långkoket.

Alf Andersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s