Tranås Energi får Älvräddardiplom

Christer Borg, ordförande Älvräddarna, Niklas Johansson, VD, Tranås Energi, samt Martin Falklind, chefredaktör Fiskejournalen. Foto: Älvräddarna

Christer Borg, ordförande Älvräddarna, Niklas Johansson, VD, Tranås Energi, samt Martin Falklind, Fiskejournalen. Foto: Älvräddarna

Älvräddarnas Samorganisation har miljödiplomerat Tranås Energis arbete med biologisk mångfald och deras egna miljöanpassade vattenvägar i Svartån och vid vattenkraftstationen i Olstorp.

– Vi är glada över diplomeringen och att Älvräddarna uppmärksammar det arbete vi gör, säger Tranås Energi´s VD Niklas Johansson.

Källa: Älvräddarna

Kriterier för Älvräddardiplomering
Älvräddarnas samorganisation är en sammanslutning av självständiga lokalt förankrade grupper vars syfte är att arbeta för skydd av enskilda exploateringshotade älvar och älvsträckor. Syftet med Älvräddardiplomeringen är att premiera de företag som tar skadorna i miljön runt sina vattenkraftverk på allvar och som på bästa sätt försöker minimera dem. Diplomeringen av vattenkraftproduktion kan inte köpas. Diplomeringen utgår till de företag som utfört restaureringsprojekt i samtliga sina kraftverk, eller där restaureringsprojekt är inledda.

2 tankar på “Tranås Energi får Älvräddardiplom

  1. Fantastiskt fint, ett företag som tar sitt ansvar! Grattis Tranås Energi och ett stort plus i kanten för Christer Borg och Älvräddarna som utarbetat och åstadkommit detta!
    Tänk när kratverksbolagen ställer sig i kö för att bli miljödiplomerade på samma sätt!
    Mvh Kurt Ulander för Gulsele Byalag och byarna vid Ångermanälvens strand!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s