En kvarts miljon portioner viltkött på en vecka

Vildsvinsrecept -Med smak av det vilda, innehåller massor med goda recept.  Boken innehåller dessutom ett styckningsdel som visar styckning steg-för-steg, så att du, som t.ex. själv styckar, ska kunna utnyttja de olika delarna rätt och på ett bra sätt.

Vildsvinsrecept -Med smak av det vilda, innehåller massor med goda recept. Boken innehåller dessutom ett styckningsdel som visar styckning steg-för-steg, så att du, som t.ex. själv styckar, ska kunna utnyttja de olika delarna rätt och på ett bra sätt.

På måndag den 7 november startar viltmatveckan i nio län: Värmland, Örebro, Gävle-Dala, Uppsala, Sörmland, Gotland och i Västmanland. Då kommer cirka 250 000 portioner älgkött och annat vilt serveras på allt från dagis, konferensanläggningar till restauranger.

– Vi hoppas kunna servera en kvarts miljon portioner viltkött, säger Sven Åke Larsson, projektledare. Viltmatveckan 7 – 13 november är en fortsättning på succén från i fjol som då omfattade endast Västmanlands län där 30 000 portioner vilt serverades. I år sprider vi veckan till fler län så att fler får smaka av det nyttiga och goda viltet och dessutom kommer några av Stockholms företagskrogar att delta, tillägger Sven-Åke Larsson.

Jaktsäsongen har börjat och nu börjar frysarna fyllas av det näringsrika viltköttet. Sverige är unikt när det gäller god tillgång på vilt och dessutom av många olika arter, men älgen står för den största andelen på cirka 11 000 ton.

– Vi vill att jägarna ska sälja mer viltkött till butiker och restauranger och vi arbetar i ett projekt som ska underlätta kedjan från skogen till tallriken, säger Sven-Åke Larsson som är anlitad av Jägareförbundet i Västmanland. Projektet finansieras även med stöd från Jordbruksverket.

Källa: Jägareförbundet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s