4 miljoner kvar av årets kalkanslag

Foto: Linus Meyer

Foto: Linus Meyer

Den nya Havs och Vattenmyndigheten, HaV tog i juni i år över ansvaret för kalkningsverksamheten från Naturvårdsverket. Just nu pågår fördelningen av årets återstående kalkningsanslag och cirka fyra miljoner kronor finns kvar för tilläggsansökningar från Länsstyrelserna.

De Länsstyrelser som är intresserade av att göra tilläggsansökningar uppmanas att genast kontakta kalkhandläggarna på HaV.

I väntan på ett regleringsbrev
Hur kalkbidraget kommer att administreras eller hur mycket pengar som går till kalkning 2012 är än så länge oklart. Regeringens budgetproposition som kom den 20 september kommer i slutet av december att utmynna i ett regleringsbrev som den nya myndigheten har att arbeta utifrån. Länsstyrelserna har att ansöka fram till 1 oktober för kalkningsverksamheten 2012.

Kalkningsverksamheten på HaV
Kalkningsverksamheten på HaV kommer att ligga under Åtgärdsavdelningen, för vilken Björn Sjöberg är chef. Åtgärdsavdelningen är indelad i fyra enheter och kalkningsverksamheten tillhör Enheten för tillståndsprövning & statsbidrag. Enhetschef är Inger Dahlgren.  Ansvariga handläggare för kalkningen på enheten blir Per Olsson och Ingemar Abrahamsson.

– Personligen föredrar jag att få ett tydligt specificerat regleringsbrev att arbeta utifrån, säger Ingemar Abrahamsson. I det arbete vi gör just nu med att bland annat registrera nästa års ansökningar från Länsstyrelserna kan man säga att vi utgår från bibehållna kalkningsanslag för 2012. Men det är naturligtvis omöjligt att ge några besked innan vi får det nya regleringsbrevet.

Källa: Sportfiskarna

2 tankar på “4 miljoner kvar av årets kalkanslag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s