Från vildmark till hotellsäng

Vi har tidigare skrivit om, den 34-årige Kristoffer Clausen, känd för sitt år i vildmarken. Nu har han erkänt att han aldrig bodde ett helt år i naturen som han hävdat. Clausen har skrivit en bok om sitt år som såldes i 10.000 exemplar. Men när norska Dagbladet konfronterade honom med motstridiga uppgifter om hur året spenderades erkände mannen att projektet delvis var en bluff. ”Det finns en del saker som jag har gjort som inte står i boken”, säger mannen till Dagbladet.

Enligt Clausen blev hans far cancersjuk, varför han beslöt sig för att hälsa på honom. Därför reste han vid två tillfällen till Sverige där han bodde på hotell och jagade. Beslutet att inte nämna resorna i sin bok ska han ha tagit i samråd med släktingar.

Kristoffer Clausen hävdar att han inte vet ”vad som är rätt och vad som är galet” i boken. Men han bekräftar bland annat följande för Dagbladet: Det 31 augusti 2009 gick hans bil sönder i Sverige. Samtidigt skrev han i sin blogg att han var på renjakt under perioden. Han ska även ha bott flera dagar i ett hotell i Torsby och på väg tillbaka från Sverige i maj 2010 blev han fast i tullen eftersom han inte hade med sig sin vapenlicens.

Kristoffer Clausen utnämndes även till årets vildmarksperson på Norges vildmarksmässa. Det är oklart om han kommer att behöva lämna tillbaka titeln likt den bluffande naturfotografen Terje Hellesø.

FILMER MED KRISTOFFER CLAUSEN


Rävjakt med Kristoffer Clausen
Film om råbocksjakt med Kristoffer Clausen
Hjortejakt med en vill man

Om bluffen i media
Dagen SvD Aftonbladet DN expressen Jägareförbundet HBL.fi Nytt24 GP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s