Lodjursjakten startar

I dag är det premiärdags, Lodjursjakten startar. 209 lodjur är licensierade, och jakten pågår mars månad med förlängning till den 15 april i de fyra nordligaste länen. På Statens vetrinärmedicinska anstalt kan du följa licensjakten på lodjur.

Värmlands folkblad har också hunnit rapportera om att årets första lodjur är fällt.

Det första lodjuret fälldes vid 10 tiden, i trakten av Mangskog. Tilläggas kan att rapporten om att det första lodjuret fällts omgående gick ut via sms till dem som registrerat sig för den så kallade Rovsms-tjänsten som Jägareförbundet i Värmland arbetat fram.

Mer om lodjursjakt på nätet

Aftonbladet SR Jaktjournalen GP

1 tanke på “Lodjursjakten startar

  1. Vilket fantastiskt vackert och unikt djur vi har i Sverige!
    Nu har man har påbörjat lodjursjakten. Drygt 200 djur av totalt ca 1500 kommer att dödas. De allra flesta fastnar i inhumana fällor där djuren klöser av sig klorna för att försöka komma ut innan jägaren kommer med sin bössa och utdelar nådaskottet. Detta kallar jägarna lodjursjakt!
    Jag har skrivit ett brev till våra politiker och protesterat. Denna ”jakt” behövs dessutom inte. Lodjuret lever till stor del av rådjur. Vi har en alldeles för stor rådjursstam som orsakar viltolyckor och sprider fästingar; borelia och andra sjukdomar. Jägarna vill ha stammen så stor som möjligt av egoistiska skäl för att kunna fortsätta med sin hobby och fylla sina frysboxar med skattefritt kött. Skamligt anser jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s