50 vattendrag i Norbotten försvinner

sxc.hu

De allra bästa vattendragen försvinner från Sverigefiskekortet i år. Bland annat 50 (!) vattendrag i Norrbotten försvinner från det mycket populära Sverigefiskekortet. Anledningen? Sveaskog väljer att arrendera ut vatten till entreprenörer istället.

2005 frick Sveaskog uppdraget från riksdagen att utveckla naturturismen. Nu har både fiskevatten och jaktmarker lagts ut på anbud för turistentreprenörerna.

I detta nu tar Sveaskog in anbud på en sträcka i Kalixälven mellan Vallsjärv och Masugnsbyn. Ett avtal är även nära för det populära Stenträsket i Arvidsjaur.

Sveaskog vill dock påpeka att kortet blir det billigare. Dygnskort kostar nu 60 kronor istället för 80 kronor och årskortet blir en hundralapp billigare och kostar nu 500 kronor. Men jag funderar på hur ett sånt argument ska bita när de totalt försvinner ca 200 vatten, från fiskekortet, runt om i landet.

En fördel dock är Sveaskogs satsning på ungdomar, alla under 20 fiskar gratis!

1 tanke på “50 vattendrag i Norbotten försvinner

  1. Nå inte försvinner ju fiskevattnen för att dom försvinner från Sverigefiskekortet. Ärligt – populära? Det kortet är inte vad det en gång var…. Det sköts ju inte om i någon utsträckning, man vet inte ens vad vissa av sjöarna heter, ”3 icke namngivna sjöar” kan det stå… OK där det är strömmande vatten så visst kan det finnas guldkorn i Sverigefiskekortet och kanske nån halvt igenvuxen sjö som kan innehålla monstergäddor om man nu är ute efter sånt. Men att vissa fiskevatten istället blir omskötta av turistentreprenörer ser jag inte som en nackdel, snarare tvärtom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s